Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Özgür Karabat, borsa ve dolar üzerindeki ‘vurgunu’ tek tek sıraladı

03/02/2023 12:15
Kategori: EKONOMİ
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili ve PM Üyesi Özgür Karabat, borsa ve dolar üzerindeki vurgunu açıkladı. Karabat, “Bu vurgun göstere göstere yapıldı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük faiz istemi ve üretim ve ihracatla birlikte cari dengede fazla verilmesini öngören ‘Türkiye ekonomi modeli’nde, dış ticaret açığında rekor kırılırken, dolar ve enflasyon tarihi zirvesine çıktı.

2021 yılının son günlerinde ilan edilen ‘Kur Korumalı Mevduat’ sisteminden sonra yapılan vurgunu sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla açıklayan CHP’li Özgür Karabat, “Bir gecede Kur Korumalı Mevduat sistemine geçilip doların 18 liradan 12 liraya ineceğini bilenler, döviz üzerinden milyarlarca liralık vurgun yaptı. 2021’in özellikle son 3 ayındaki döviz hareketlerini kimler yönetti?” dedi.

“MİLYONLARCA YATIRIMCININ KÜÇÜK SERMAYELERİ ERİDİ”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin, son dönemde hayli dalgalı seyreden Borsa İstanbul endeksleri için küçük yatırımcıya çağrıda bulunmasına değinen Karabat, “2022’nin Temmuz ayından itibaren borsa hızla yükselmeye başladı. Başta Nebati olmak üzere AKP’liler yatırımcıları borsaya yönlendirdi. Sadece 2022’de borsaya gelen yatırımcısı sayısı 1 milyon 427 bin 457 oldu. Sadece ocak ayında 350 binden fazla yatırımcı borsaya geldi. Toplam yatırımcı sayısı 4 milyonu aştı. Ancak yatırımcı arttıkça borsada satışlar da hızlandı. Endeksler sert düştü, milyonlarca yatırımcının küçük sermayeleri eridi” ifadelerini kullandı.

“HALK YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLİYOR”

Rekor dış ticaret açığına ve enflasyona değinen Karabat, “Yoksa bir operasyon yapılıyor ve Nebati de bunun bir parçası mı?” diye sorarak, şu ifadelere yer verdi:

“Ocak ayında ithalat patladı, dış ticaret açığı 14.3 milyar dolar oldu. TÜİK bile ocak ayı enflasyonunu yüzde 6,65 açıkladı. Baz etkisi bile kurtarmadı. Rekabetçi kur dediler, ülkeyi ithalat cennetine çevirdiler. ‘Faizler düşsün ve üretim artsın’ dediler, ocak ayında tüketim malı ithalatı yüzde 71 arttı. Nerede plan ve program? Dövizi enflasyon artmasın diye tuttuklarını söyleyen Sn. Nureddin Nebati, ocak ayı enflasyonu ve ithalatı için ne diyecek? Yoksa bir operasyon yapılıyor ve Nebati de bunun bir parçası mı? ‘Döviz ucuzken ithalatı artırın, stokları doldurun’ diyen kimler? Doların artacağının garantisini kim veriyor? Birileri on milyarlarca liralık kazanç elde edecek diye, ülkenin makroekonomik dengeleriyle oynanıyor ve halk yoksulluğa mahkum ediliyor.”

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler: BORSAchpDolarManşetNUREDDİN NEBATİ
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

EXPO BAHANE,HATAY RANTI ŞAHANE..

23 Şubat 2021
ÖZEL HABER

TARİKATA YAKIN OL,SEVGİ İLE ARSA TAHSİSİ YAPILSIN

10 Aralık 2020
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.