Haber Alternatif
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

SEDAT PEKER ALMAN BASININDA: “ÇANTA DOLUSU PARA ALMANYA’YA ULAŞTI”

24/06/2021 23:15
Kategori: DIŞ BASIN
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

 width=

Yaptığı açıklamalar ve yayınladığı videolar ile yaklaşık 2 aydır Türkiye’de gündemin zirvesinden inmeyen organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamaları Dünya basınında da kendisine yer bulmaya devam ediyor. Daha önce The Guardian,Financal Times,New York Times gibi medya organlarına haber olan Peker bu kez de Almanya’nın prestijli gazetelerinden FRANKFURTER ALLGEMEİNE ZAYTUNG’a haber oldu.

Frankfurter Allgemenie Zaytung’tan Rainer Harmann haberinde Peker’in yapmış olduğu açıklamalar içerisinde Almanya’yı da ilgilendiren ksımlar olduğunu belirtti.

Haberde “Yeraltı patronu Sedat Peker, YouTube videolarıyla Türkiye’yi merakta bırakıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu’ya yönelik ciddi iddialara hâlâ karşı koyamıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Peker’in açıklamalarının Almanya’yı da yakından ilgilendirdiği belirtilen haberde Dubai’deki Sedat Peker’in 9. videosunda Metin Külünk aracılığı ile Almanya’daki paramiliter yapılara nasıl para gönderdiğini anlattığına dikkat çekildi.

Haberde “Külünk, 2011’den 2018’e kadar Türk parlamentosunda iktidardaki AKP partisinin bir üyesiydi. Yıllarca Almanya’da AKP’ye bağlı “Avrupa Türk Demokratlar Birliği”nde (UETD) Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve iktidar partisinin valisi olarak görev yaptı.” denirken ayrıca “Münih’te büyüyen Peker, AKP mitinglerini ve Almanya’daki 2017 anayasa referandumu kampanyasını finanse etmekle övünüyor. Muhtemelen bunu Erdoğan sistemine bir katkı olarak gördü, böylece karanlık işini engelsiz bir şekilde sürdürmeye devam edebilirdi. Bu yüzden Külünk’in kendisine iki kez sormasına izin vermedi.” ifadelerine yer verildi.

“Peker geçtiğimiz günlerde bir videoda Almanya’ya ‘çanta cebinde’ nakit para götürdüğünü söyledi. Alıcıların isimlerini vermedi. Ancak bağlamdan, mafya parasının 2018’de şiddet, gasp, fuhuşa zorlama ve diğer iddialar nedeniyle yasaklanan “Osmanlı Germania” örgütüne de gittiği ortaya çıkıyor. Bu şiddet yanlısı milliyetçiler grubunun Ankara ile iyi ilişkileri vardı. Duisburg’daki “Osmanlı Germania”nın eski genel başkan yardımcısı Taner Ay’ın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ve cumhurbaşkanlığı sarayındaki fotoğrafları bunu sosyal medyada kanıtlıyor.” ifadeleri ile detaylı Osmanlı Germenia-AKP ilişkisini de detaylandıran haberde “Türkler, her Pazar saat 07.30’da Peker’in YouTube kanalında duyacaklarını heyecanla bekliyor. Kendisi de uzun hapis cezalarına çarptırılan Peker’den siyasi suikastlar, yolsuzluklar, suçların örtbas edilmesi, devletin karanlık ortamında uyuşturucu kaçakçılığı ve çok daha fazlasını öğreniyorlar. Mafya babası hangi politikacılara para dağıttığını açıkça söylüyor. Bu, adam kayırmacılığın ve yolsuzluğun yaygın olduğu oligarşik bir sistem imajını yaratır.” ifadeleri kullandı.

ÇAKICI VE BAHÇELİ…

Haberde ayrıca “Peker, Türk hükümetinin elinde herhangi bir “şeref duygusu” olduğunu reddediyor. Ama bunu kendisi için iddia ediyor. Ancak, onurlu nedenlerle hareket etmiyor. Çünkü Türkiye’ye ve güveçlere geri dönmek için İçişleri Bakanı Soylu’ya karşı bir intikam kampanyası yürütüyor.” ifadelerine yer verilirken tüm bu dengelerin içerisinde Alaattin Çakıcı ile Devlet Bahçeli’nin konumuna da yer verildi.

Haberde “Mahkûm oluncaya kadar Türk yeraltı dünyasının en güçlü babası olan Alaattin Çakıcı, aşırı sağcı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zorlamasıyla cezaevinden erken tahliye edilmişti. Bahçeli, Erdoğan’ın koalisyon ortağı ve AKP’ye çoğunluğu veriyor. Aşırı sağcı “Bozkurtlar” örgütünün arkasındaki itici güç olarak Çakıcı ile dostane ilişkiler içindedir ve Soylu aracılığıyla koruyucu elini tutar.” denildi.

________________________________________________________________________________________________

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞE DESTEK OLMAK İÇİN;

“Sizler için kimseye diyet borcu olmadan, bağımsız ve özgür şekilde bugüne kadar yaptığımız gazeteciliği daha güçlü biçimde sürdürebilmemiz için siz de destek olmak isterseniz; aşağıdaki linkten PDF formatında yayınlanan, Türkiye’nin tamamen dijital olarak yayın yapan tek özel ve dosya haber dergisi KRİPTEKS E-DERGİYE yıllık abone olabilir, DİJİTAL KİTAPLARIMIZDAN (e-kitap) satın alabilir, yahut Youtube kanalımıza abone olup KATIL butonundan kendi  belirlediğiniz miktardaki desteklerinizle bağımsız gazetecilik mücadelemize destek olabilirsiniz...”

DİJİTAL BOOK STORE SANAL KİTABEVİ:

https://www.shopier.com/ShowProductNew/storefront.php?shop=dijitalbookstore&sid=d2FqS25GbkNlRDh0dW5ucjBfLTFfIF8g

YOUTUBE KANALI LİNKİ:

https://www.youtube.com/channel/UCPGcaaw3vhHiBv9XL0hVG0w

KRİPTEKS E-DERGİ YILLIK ABONELİK LİNKİ:

https://shopier.com/1354512

 

Etiketler: AKPALMANBahçeliBASINÇAKICIErdoğanManşetMETİN KÜLÜNKSEDAT PEKER
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÖZEL HABER

ŞOFÖRÜNDEN 30 AĞUSTOS’TA ARACINA ASTIĞI BAYRAĞI KALDIRMASINI İSTEYEN TURİZM FİRMASI YANDAŞ ÇIKTI

1 Eylül 2024
ÖZEL HABER

CHP MALTEPE’DE KRİTİK PM ÖNCESİNDE “MAFYA İLE İSMİ ANILAN ADAY İSTEMİYORUZ” KRİZİ

26 Ocak 2024
MEDYA

ÇAKICI VE HACISÜLEYMANOĞLU AİLELERİ ARASINDA TEHDİTLER HAVADA UÇUŞTU

1 Ocak 1970
KÖŞE YAZILARI

AKP’NİN SESSİZ VE “DERİN KLİĞİNİN” BEYNİ: CİHANNÜMA DERNEĞİ

22 Aralık 2023
ÖZEL HABER

“YEŞİL GLADİO”NUN AĞLARI…

26 Ekim 2020
Oynatılan Video

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

CELAL EREN ÇELİK’TEN DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI’NA SERT ELEŞTİRİ

GÜNDEM

YARSAV KURUCUSU ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU’NDAN YSK’YA “YÜCE DİVAN” UYARISI

GÜNDEM

AKUT VAKFI BAŞKANI NASUH MAHRUKİ: “TSK SİSTEM DIŞI BIRAKILINCA ASKER KIŞLASINDAN ÇIKAMADI”

ÖZEL HABER

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • KÖŞE YAZILARI

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.