Haber Alternatif

Tam Bağımsız Gazeteciliğe Destek Ol!

Okurlarımızdan başka destekçimiz yoktur
DESTEKLE
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
  • Giriş
  • Kayıt
Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER
Sonuç Yok
View All Result
Haber Alternatif

Torba yasa teklifi Meclis’te kabul edildi

23/12/2022 10:37
Kategori: GÜNDEM
A A
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşWhatsapp'ta Paylaş

Elektrik Piyasası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM’de kabul edildi.

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaştı.

Limanların özelleştirilmesi neticesinde imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme süreleri 49 yıla uzatılacak. Sendikalara toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmesi için yüzde 2 baraj şartı getirildi.

Kanun teklifiyle özetle şu değişiklikler yapıldı:

Hazine 200 milyar ek borçlanabilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığının borçlanma yetkisine 200 milyar lira ilave edilecek. Böylece 293 milyarlık olan borçlanma yetkisi 493 milyar liraya çıkıyor.

Limanların özelleştirilmesi
Teklifle Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait bazı limanların işletme hakkı verilmesi veya devri yöntemiyle özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme süreleri, 49 yıla kadar uzatılacak.

İşletmeci şirketler özelleştirme sözleşmelerinde yer alan yatırım şartına ilave olarak ek sözleşme bedelinin yüzde 10’u oranında limancılık faaliyetleri ile ilgili yatırım yapmak ve bu yatırımları ek sözleşmelerin imza tarihinden itibaren 5 yıl içinde gerçekleştirmek zorunda olacak. Süre sonunda işletmeci şirketlerin yatırımın gerçekleştirildiğine dair rapor ve bu durumu tevsik eden bilgi ve belgeleri ilgisine göre Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi veya Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne kontrol edilmek üzere sunmaları şart olacak.

BOTAŞ’ın borçları
Düzenlemeye göre, BOTAŞ’ın ödenmemiş her türlü vergi, fon ve paylar ile idari para cezaları, bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizlerinden oluşan borçları, Hazineden görevlendirme bedeli alacaklarına karşılık mahsup edilerek silinecek.

Kamu üniversitesi sağlık hizmeti sunucularının, hizmetin ifasında mali güçlükler yaşamamaları ve sağlık hizmetlerinin sürdürülebilirliği bakımından, söz konusu sağlık hizmeti sunucularının finansal yeterliliğine katkı sağlanması ile önceki yıllara ait incelemeler sonucu cari yılda parasal bir kesintiye uğramamasına yönelik düzenleme yapılıyor.

Sendikalara baraj şartı
Torba yasanın 11. ve 12. maddeleri ile sendikalara toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmesi için yüzde 2 baraj şartı getiriliyor.

Etiketler: Elektrik Piyasası KanunuManşetTBMMTORBA YASA
PaylaşTweetGönder

HaberAlternatif'in özel haberlerinden haberdar olmak için bildirimleri mutlaka açın!

Bildirimleri Kapat

Abonelik

HaberAlternatif'e ve Bağımsız Gazeticiliğe Destek ol!
Reklamsız haber okumanın keyfini çıkar.
ABONE OL

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

DIŞ BASIN

REUTERS’TAN “ERDOĞAN’IN SEÇİM TAKTİĞİ” ANALİZİ

SİYASET

Ümit Özdağ’dan Akşener iddiası

EKONOMİ

AKP’DEN YENİ EYT AÇIKLAMASI GELDİ

SİYASET

MHP’de Sinan Ateş krizi: Kaç kişinin istifa ettiği belli oldu

SİYASET

ALF Araştırma, son seçim anketinin sonuçlarını açıkladı

Oynatılan Video

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

AREA ARAŞTIRMA ŞİRKETİ BAŞKANI MURAT KARAN’DAN ÇARPICI AÇIKLAMALAR

SİYASET

SÜLEYMAN SOYLU’DAN İMAMOĞLU KARARI HAKKINDA İLK AÇIKLAMA

SİYASET

TARİKAT SEVDASI TÜRKİYE’Yİ KURTARIR MI?

ÖZEL HABER

CHP’NİN EKONOMİ MASASI KİME,NEYİ ANLATIYOR?

ÖZEL HABER

KARS LOBİSİ NEDİR, KİMLERDİR – APPLE-ELON MUSK SAVAŞININ PERDE ARKASI

MEDYA
Haber Alternatif

Basın Meslek İlkeleri’ne uymaya söz vermiştir. Haber Alternatif sitesinde yayınlanan her özel haberin hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanılması halinde Haber Alternatif’in hukuki hakları mahfuzdur.

Kategoriler

  • DIŞ BASIN
  • EĞİTİM
  • EKONOMİ
  • GÜNDEM
  • KÖŞE YAZILARI
  • MEDYA
  • ÖZEL HABER
  • SİYASET
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • YAŞAM

Takip Edin

  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Sonuç Yok
View All Result
  • ANASAYFA
  • SİYASET
  • EKONOMİ
  • MEDYA
  • SPOR
  • DIŞ BASIN
  • ÖZEL HABER

© 2022 Haber Alternatif - Yazılım: Albasoft Bilişim Teknolojileri.

Hoşgeldiniz

Hesap bilgilerinizi girin.

Şİfremi unuttum? Hesap Oluştur

Hesap Oluştur

Hesap bilgilerinizi tanımlayın.

Bütün alanları doldurmalısınız. Giriş Yap

Şifrenizi Alın

Şifrenizi sıfırlamak için kullanıcı adı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş Yap
Are you sure want to unlock this post?
Unlock left : 0
Are you sure want to cancel subscription?