Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım’da yakasına Atatürk fotoğrafı takmak istemeyen öğrencilerle diğer öğrenciler arasında çıkan arbedeyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Güler, öğrencilerin ve sorumlu yöneticilerin görevden uzaklaştırıldığını duyurdu.
Ancak Güler’in bu açıklamaları kamuoyunu tatmin etmezken olay da farklı boyutlar kazanmaya başladı.Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin ‘Hubb-i fillah’ adlı bir WhatsApp grubu kurdukları, hafta sonları ise bir evde toplandıkları öğrenildi.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, basın kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile bugün bakanlıkta yıllık değerlendirme toplantısı yaptı. Güler toplantının ardından, gelen soru üzerine 10 Kasım’da yakasına Atatürk fotoğrafı takmak istemeyen öğrencilerle diğer öğrenciler arasında çıkan arbedeyle ilgili konuştu.
Güler şu ifadeleri kullandı:
“Tuzla Piyade Okulu’ndaki olay 10 Kasım’da meydana gelen bir hadise. Bir tane öğrenci subayımız, yakasına takması gereken fotoğrafı takmıyor ve ‘toplu iğnem yok onun için takamadım’ gibi bir gerekçe ortaya sürüyor. Ona tepki gösteren başka öğrencilerle aralarında tartışma yaşanıyor. Bu olay sonucu hepsi geçici olarak görevden uzaklaştırıldı. Bu olayla ilgili mahkeme ve Yüksek Disiplin Kurulu’nda verilecek kararları duyuracağız. Sorumlu görülen yöneticiler de görevden uzaklaştırıldı. Bu aşamada olayı yanlış yerlere götürecek yorumlardan kaçınmalı ve adli sürecin sonuçlanması beklenmelidir” yanıtı verdi.
“HUBB-İ FİLLAH GRUBU KURMUŞ, EVDE TOPLANMIŞLAR”
10Haber’de Enis Eroğlu imzası ile yer alan habere göre ise, yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlere tepki gösteren teğmenler bu grubu geçtiğimiz yıl Kara Harp Okulu’ndaki görevli komutanlara bildirdi. Teğmen grubunun bir cemaat yapılanması içerisinde olduğu 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin ardından Harbiye’de böyle bir yapılanmaya izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Kara Harp Okulu’nda şikayet edilen teğmenlerle ilgili bir işlem yapılmadı. Haftasonları gidilen ev, abiden alınan kitap ve dava Atatürk fotoğrafı takmayan teğmenlerin “Allahü teâlâ için sevmek” anlamına gelen ‘Hubb-i fillah’ adlı bir WhatsApp grubu kurdukları ve bu grup üzerinden yapılan yazışmalarda hafta sonları bir eve gittikleri, bir tarikat yöneticisinden kitap aldıkları ve bir davadan bahsettikleri bilgine ulaşıldı.