Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı öncesinde sınav sorularının çeşitli WhatsApp grupları üzerinden sızdırıldığı iddia edildi.
Geçtiğimiz günlerde KPSS Lisans2020 sınavlarının ÖSYM tarafından yayınlanan cevap anahtarı ile sınava katılanların çözdükleri soruların farklı olduğunun ortaya çıkmasının ardından bir yeni sınav skandalı iddiası daha gündeme geldi.
Evrensel Gazetesi’nden Ramis Sağlam’ın haberine göre, Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınav sorularının, sınav öncesi WhatsApp grupları üzerinden sızdırıldığı iddiaları sosyal medyada tepki topladı.
Anadolu Üniversitesi tarafından merkezi olarak 4 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşen sınavda şaibe olduğu iddiası, sınava İzmir’den giren ve adının açıklanmasını istemeyen bir sağlık emekçisinin sözlü olarak sendikası SES İzmir Şubesine başvurması üzerine sendikanın da gündemine girdi.
YAYIMLANMAYAN KİTAPÇIK WHATSAPP GRUPLARINDA
Binlerce kişinin girdiği sınav sorularının yer aldığı kitapçıkların WhatsApp gruplarında nasıl paylaştığı farklı soruları gündeme getirdi.
Adaylar, sınava gölge düşürüldüğünü belirtirken kaç adayın bu şekilde sınavda usulsüzlük yaptığı ise bilinmiyor.
Öte yandan sınavı düzenleyen Anadolu Üniversitesinin hâlâ soru kitapçıklarını yayımlamadığı öğrenildi.
Fotoğraf Kaynak:Evrensel
“SINAV İPTAL EDİLMELİ”
Sınav soru ve cevap anahtarının sosyal medya hesapları üzerinden paylaşıldığı iddiaları hakkında Evrensel’e konuşan SES İzmir Şubesi Avukatı Hasan Hüseyin Evin, “Yaşanan süreç, soruların sınav öncesinde bazı kişilerin eline geçmiş olmasının çok güçlü bir olasılık olduğunu gösteriyor. Eğer bu olasılık gerçekleşmişse sınav iptal edilmeli. Sorumluların tespit edilerek cezalandırılması talebiyle savcılıklara başvuru yapılmalıdır. İdari karar ile sınav iptal edilmezse sınava giren mağdurlar, sınavın iptali istemiyle idari yargıda yürütmenin durdurulması istemli dava açmalılar” dedi.
SES İzmir Şubesi Hukuk Sekreteri Hava Akcan ise Görevde Yükselme Sınavlarının önceki yıllarda yapılan YGS ve kamudaki diğer sınavlarda olduğu gibi güveni zedeleyen, sınava giren adaylar için kuşku uyandıran duyguları tekrar gündeme getirdiğini belirtti.
Akcan, “Hak ettiği unvan ya da kadrolar için illaki A ya da B cemaatin üyesi mi olmak gerekiyor, sorularını akla getirmiştir. Eğer sorunların sızdırıldığı gibi bir durum söz konusu ise bunun en yakın takipçisi olacağımızı söylemek isterim” diye konuştu.