İbn Haldun Üniversitesi Külliyesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ilginç açıklamalar geldi.Erdoğan AKP olarak “Fikri iktidarlarını” kuramadıklarını ifade ederken,yandaş medyaya da yüklendi…
Erdoğan yaptığı konuşmada eğitim ve kültür alanlarında da istedikleri seviyeye ulaşamadıklarını belirtirken “Yandaş” medyaya da eleştirilerde bulundu. Erdoğan “Yandaş” medya için “Medyamız bizim sesimizi ve nefesimizi yansıtmıyor. ilimde, sanatta, kültürde benzer sıkıntılarla karşı karşıyayız. Dünyaya kendimizi anlatamıyoruz. Bunun için de fikri iktidarımızı da hala tesis edemediğimiz kanaatindeyim. Hiç kimsenin bu arayıştan rahatsız olmaması gerekir” ifadelerini kullandı.
“İKTİDAR OLDUK AMA MUKTEDİR OLAMADIK”
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın konuşmasında en dikkat çeken bölüm ise 18 yılda “Muktedir olmalarına rağmen iktidar olamadıklarını” ifade ettiği bölüm oldu…
Erdoğan konuşmasında “Hükümet olmakla muktedir olmak, muktedir olmakla iktidar olmak arasındaki farkı iyi biliyorsunuz. Gerçek iktidarın fikri iktidar olduğunu iyi biliyoruz. Tek tek bireylerden başlayarak, toplumun tamamına uzanan fikri iktidar yolu zor ve zahmetli bir süreçtir. Kendimi bu konuda mahzun hissediyorum. 18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı eğitim, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.
‘TÜRKİYE BATICILIK SAPLANTISINA MARUZ KALMIŞ BİR ÜLKEDİR’
Erdoğan ayrıca Türkiye’nin “Batıcılık saplantısına maruz kalmış bir ülke olduğunu” savundu…
Erdoğan konuşmasında bu konuda şunları söyledi: “Türkiye kuru kuruya batıcılık saplantısı yanında, pek çok sapkın ideoloji ve akımın zehrine de maruz kalmış bir ülkedir. Fikri iktidarımızı bize ait olmayan bir medeniyete kaptırmamızın nedeni, bu sapkın akımların önlerinin bilinçli şekilde açılmasıdır. Amorf bir nesil yetiştirme gayreti oldukça pahalıya mal olmuştur. Döktüğümüz nice gözyaşların, acıların gerisinde kuşaklar boyunca maruz kaldığımız fikri irtica vardır. Yapmamız gereken kendi medeniyet birimimize uygun nesiller yetiştirmektir.
Türkiye’nin 2053 vizyonunun ana fikrini bu vizyon oluşturmalıdır. Ülkemizin geçmişten bugüne eğitim öğretim sistemi çocuklarımıza maddi bilgi yükleme üzerine kuruludur. Eğitim kısmı ihmal edilmiştir. Medyanın etkisiyle geleneksel eğitim öğretimin gücü azalırken yenisi konulamamıştır. Zihinler popüler kültür ve sapkın hezeyanlarla doldurulmuştur. Önceliğimiz aileden başlayarak çocuklarımızı hakkıyla yetiştirmek şarttır. Bu topyekûn eğitim-öğretim reformu gerektirir. Tek ihtiyacımız olan değerlerini iyi bilen, kültürüne, tarihine sahip çıkan insanlar yetiştirmektir. Diğer hususlar için endişe etmeye gerek yoktur. Onlara sahip olabilmeleri için yeterli eğitim-öğretim hayatı vardır.”